Karstā šokolāde hercoga rezidencē

Banketu galds

Jau 18.gadsimtā šokolādes dzērienu baudīja visos Eiropas karaļnamos. Šo kakao saldumu sevišķi iecienījis bija Anglijas karalis Viljams III, kurš 1699. gadā Hemptonas pilī licis izbūvēt šokolādes virtuvi, kurā gods karaliskajai ģimenei gatavot karsto šokolādi piešķirts tikai izcilākajiem meistariem.

Karstā šokolāde tiek piedāvāta Jelgavas pils viesiem, kuri pēc muzeja apmeklējuma vēlas uzkavēties barokālajā celtnē un pilnībā izjust tās atmosfēru hercogienes sabiedrībā un saldā noskaņā, savukārt jaunlaulātajiem un viņu viesiem – ar kāzām piemērotu programmu.

Baudot karaļu un karalieņu tik iecienīto dzērienu, varēs izzināt arī Jelgavas pils būvniecības noslēpumus, hercogu dzīves priekšrocības un trūkumus, kā arī universitātes studentu piedzīvojumus.

Īpašo Jelgavas pils 21. gadsimta karstās šokolādes dzēriena recepti izstrādājusi LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātniece Gita Krūmiņa-Zemture. Nogaršojiet Jelgavas pils ekskluzīvo karsto šokolādi kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem!

DSC_2240

Gardēžu programma “Karstā šokolāde ar augļiem hercoga rezidencē”

  • kā piedāvājums ekskursantu grupai no 20 cilvēkiem – 4 EUR no personas.
  • kā kāzu programmas daļa grupai no 20 cilvēkiem – 4 EUR no personas.

Pasākumu nepieciešams pieteikt iepriekš pa tālruni 63005617 vai e-pastu muzejs@llu.lv

DSC_2312

Banketu galds